Food Detective™ -ruokayliherkkyystesti

97,90 

Varasto loppu

Kuvaus

Tuote on poistunut valikoimastamme.

Food Detective on helppo ja nopea ruokayliherkkyystesti kotikäyttöön. Sormenpäästä otettavan verinäytteen avulla testaat 59 ruoka-ainetta vain 40 minuutissa.
Food Detective ruokayliherkkyystesti

Food Detective on ruokayliherkkyystesti, jonka voit tehdä tehdä mukavasti kotona tai ravitsemusasiantuntijan vastaanotolla. Food Detective testaa reaktiosi 59 tavalliseen ruoka-aineeseen vain 40 minuutissa. Jos reagoit joillekin ruoka-aineille, sinulla on mahdollisuus parantaa elämänlaatuasi poistamalla ne ruokavaliostasi. Food Detective -tuotepaketti sisältää kaikki tarvikkeet testin tekemiiseen sekä kattavan tietopaketin avuksi ruokavalion suunnitteluun. Ainoa apuväline, jonka tarvitset on sekunttikello. Food Detective testaa verinäytteestä luotettavasti ruoka-ainekohtaisia IgG vasta-aineita, kun testi tehdään täsmälleen ohjeiden mukaisesti. Vertailutietojen perusteella Food Detective -testin tulokset eivät eroa merkittävästi vastaavista laboratoriomenetelmin saaduista tuloksista.
Food Detective testaa seuraavat ruoka-aineet:

Vilja: kaura, vehnä, riisi, maissi, ruis, durumvehnä, gluteeni.

Pavut ja pähkinät: manteli, parapähkinä, cashewpähkinä, saksanpähkinä, maapähkinä, soijapapu, kaakaopapu, palkokasvit (herneet, linssit ja pavut).

Liha: kana, lammas, nauta, sika, valkoinen kala (kolja, turska, punakampela), makean veden kala (lohi, taimen), tonnikala, äyriäiset (katkarapu, rapu, hummeri, simpukka).

Vihannekset: kaali, porkkana, purjo, peruna, selleri, kurkku, paprika (punainen, vihreä ja keltainen), tomaatti, valkosipuli, parsakaali.

Marjat ja hedelmät: greippi, meloni (cantaloupe, vesimeloni), omena, mustaherukka, appelsiini, sitruuna, oliivi, mansikka.

Muut: lehmänmaito, kananmuna, inkivääri, sienet, hiiva, tee.
Mitä on ruokayliherkkyys?

On tiedetty jo pitkään, että tietyt ruoka-aineet vaikuttavat niille yliherkkien henkilöiden fyysiseen terveyteen ja henkiseen hyvinvointiin. Tämä on yhä selvempää nykyisin, koska kulutamme paljon erilaisia valmisruokia. Ruokayliherkkyydellä tarkoitetaan viivästynyttä yliherkkyysreaktiota, joka johtuu kehon immuunipuolustusjärjestelmän reagoinnista tiettyihin ruoka-aineisiin. Ruoka-ainekohtaisten vasta-aineiden (joita kehon immuunijärjestelmä tuottaa) ja yliherkkyysoireiden yhteys on todettu mm. Atkinson ryhmän uusissa tutkimuksissa. Ruokayliherkkyys aiheuttaa monenlaisia epämiellyttäviä oireita ja kroonisia häiriöitä. Toisin kuin ruoka-aineallergia, ruokayliherkkyys ei kuitenkaan yleensä ole hengenvaarallinen. Oireet tulevat yleensä esiin jonkin ajan kuluttua kyseisen ruoka-aineen nauttimisesta, joten haitallisten ruoka-aineiden tunnistaminen voi olla vaikeaa. Oireet saattavat alkaa vasta kolmekin päivää haitallisen ruoka-aineen nauttimisen jälkeen ja ne voivat kestää viikkoja. Esimerkiksi maito tai leipä saattavat aiheuttaa nivelkipuja vasta kolmen päivän kuluttua. Ruoka-aineiden aiheuttamista yliherkkyysreaktioista kärsivä henkilö jääkin usein hoitamatta tai saa oireisiinsa tarpeetonta lääkitystä.

 

Ruokayliherkkyyden oireet?

Ruokayliherkkyys voi aiheuttaa monenlaisia oireita, joista tavallisimpia ovat nenän tukkoisuus, sivuontelon tulehdus, astma, oksentelu, vatsan turpoaminen, kouristukset, ilmavaivat, nesteen kerääntyminen, pahoinvointi, ummetus, ripuli, painonhallintaongelmat, koliikki, migreeni, päänsärky, kuulo-ongelmat, keskittymisvaikeudet, mielialan ja käytöksen muutokset, masennus, levottomuus, väsymys ja yliaktiivisuus, nivelkivut, niveltulehdus, lihassärky, voimattomuuden tunne.
Food Detective -testin tekeminen:

Testi on helppo ja nopea tehdä kotona sormen päästä otettavasta verinäytteestä. Pakkauksessa on tarkat ohjeet mukana.
Miten hyödynnät testituloksia?

Food Detective -testin tulosten avulla voit muuttaa ruokailutottumuksiasi. Jos testissä esiintyy positiivisia reaktioita, se tarkoittaa, että elimistösi reagoi tiettyyn ruoka-aineeseen tuottamalla ruoka-ainekohtaisia vasta-aineita. Testitulokset voivat osoittaa lieviä, keskivaikeita tai vaikeita reaktioita. Suosittelemme karsimaan ruokavaliosta vähintään kolmeksi kuukaudeksi kaikki ruoka-aineet, joihin elimistösi reagoi vaikeasti. Niitä ruoka-aineita, joihin elimistösi reagoi keskivaikeasti tai lievästi suosittelemme välttämään tai vähentämään. Jos reagoit useille ruoka-aineille tai vaikeasti korvattavissa oleville ruoka-aineille suosittelemme turvautumaan asiantuntijan apuun ruokavalion suunnittelussa.